Příspěvky z '2016' 'listopad'

Puklice na citrónech

Dobrý den, můžete poradit, co použít na puklice na citroníku? Děkuji

Dobrý den,

potýkáte-li se z puklicemi na citrusech, doporučili bychom Vám zásah biologickým přípravkem na bázi řepkového oleje (viz https://www.bioagens.eu/spruzit-af-250-ml ), případně výtažku z tropické rostliny Azadirachta indica (viz https://www.bioagens.eu/neem-azal-t/s-50-ml) v kombinaci s lepovými pásy (viz https://www.bioagens.eu/stromset-lepovy-pas), případně kmen alespoň potřít lepidlem (viz https://www.bioagens.eu/lepidlo-na-ochranu-stromu-250-ml). 

Proti merám a puklicím není v roce 2016 registrovaný specializovaný biologický organismus (bioagens – predátor), který by byl úzce zaměřený a mohl být schválený pro použití v ČR a zapsán v registru – a který bychom Vám mohli dodat jako laboratorně kultivovaný. 

V přírodě mají puklice a mery přirozené nepřátele v podobě dravých ploštic, slunéček a škvorů. Tyto však nejsou v ČR schváleny jako laboratorně kultivované a proto je nelze dodat z laboratoře uměle. U rostlin pěstovaných venku zůstává jediná možnost pokusit se vytvořit příhodné podmínky pro výskyt těchto druhů predátorů (ozeleněním a pěstováním pestré a rozmanité květeny, která tyto druhy přiláká).

10 listopadu, 2016

Do uzávěrky objednávek na bioagens do skleníků na 18. týden zbývá:
00
h
:
31
m
:
53
s

ZÁKAZNÍCI ZO SLOVENSKA